TUOTTEET

FOUNDRYTEAM TUOTTEET

Materiaalivalikoimamme kattaa kaikki yleiset valumateriaalit. Tuotesuunnittelussa ratkaistaan merkittävin osa tuotteen valmistuskustannuksista. Jo tässä vaiheessa on hyvä ottaa yhteyttä meihin. Meillä on laajaa kokemusta tuotesuunnittelusta. Valut, hitsatut rakenteet ja takeet ovat tuttuja. Autamme löytämään parhaan ratkaisun.

Materiaalinvalinta on keskeinen osa tuotesuunnittelua. Sillä on merkittävä vaikutus tuotteen ominaisuuksiin ja kustannuksiin. Usein materiaalit valitaan kopioimalla vanhoista piirustuksista. Näinkin voi osua oikeaan, mutta riski on suuri siihen, että tulee valituksi turhan kallis tai muutoin huonosti toimiva materiaali. Valinnassa kannattaa käyttää harkintaa ja ammattilaisten apua. Tällä voi säästää paljon aikaa, vaivaa ja rahaa.

Foundryteamin verkostosta löytyy kaikki yleisesti käytetyt materiaalit. Me voimme suositella teille aidosti käyttötarkoitukseen soveltuvinta materiaalia.

 

EN – GJL Niin kutsuttu harmaa valurauta tai suomugrafiittirauta. Helpoin materiaali valaa. Ominaisuudet riittävät moniin vaativiinkin komponentteihin. Moneen sovellutukseen lujuus riittää hyvin, olematon sitkeys asettaa rajoituksia.

EN – GJS Niin kutsuttu pallografiittirauta. Raudan sulakäsittelyllä sulassa oleva grafiitti jähmettyy pallomaiseen muotoon. Näin materiaalin merkittävin osa – teräs – määrittää keskeisen osan ominaisuuksista. Seostuksen vaihtelulla ja lämpökäsittelyllä voidaan varioida materiaaliominaisuuksia.

Teräs. Teräksestä saadaan seostamalla ja lämpökäsittelyllä laaja kirjo materiaaliominaisuuksia. Keskeisiä tavoitteita on esimerkiksi erityinen lujuus tai korroosionkestävyys. Pääluokkia ovat hiiliteräkset, nuorrutusteräkset ja korkeasti seostetut teräkset kuten nk. ”rosterit” ja ”haponkestävät” teräkset.

Alumiini. Alumiinissa yhdistyy oivalla tavalla keveys ja lujuus. Vaikka lujuudessa jäädäänkin edellä mainittujen materiaalien varjoon, niin monesti ominaisuudet riittävät. Seostamalla ja lämpökäsittelyllä voidaan muutella ominaisuuksia tarvittaessa.

Kupariseokset. Kupariseosten käytöllä haetaan erityisiä materiaaliominaisuuksia. Tyypillisiä käyttökohteita on esimerkiksi liukulaakerit, venttiilit, hyvää sähkönjohtavuutta vaativat komponentit.

Kysy lisää materiaaleista. Autamme oikeisiin valintoihin.